Koersvast en grensverleggend
OPEN DAG 1.2.2019

Internationaal leren

Wij vinden het belangrijk dat je als leerling kennis maakt met de wereld om je heen. Dit noemen wij ‘grensverleggend onderwijs’. In dit kader is het Ichthus College een officieel erkende Global Citizen school. In de praktijk betekent dit dat er op onze school sprake is van intensief taalonderwijs en contacten met andere scholen in Europese landen. In de derde klas vindt een uitwisseling plaats met scholen in het buitenland. Buitenlandse leerlingen zijn in dat jaar bij ons te gast en logeren bij onze leerlingen. Als wij op tegenbezoek gaan in het buitenland logeren we ook bij de leerlingen thuis.

Er zijn verschillende niveaus waarop je bezig kunt zijn en daardoor op een hoger niveau uit kunt komen dan de officiële eisen van het examen. Wij geven je bijvoorbeeld de mogelijkheid mee te doen aan het DELF (Frans) en GOETHE (Duits)-examen. Deze certificaten worden internationaal erkend en gelden voor het leven. Voor het vak Engels kun je Cambridge certificaten halen op drie verschillende niveaus. Ook deze certificaten worden internationaal erkend en geven je een voorsprong bij een vervolgopleiding. Deelnemen aan deze vormen van extra onderwijs vraagt een financiële bijdrage.

Expeditie
In vmbo-2 en vwo-5 wordt gewerkt met expeditie-onderwijs. Expeditie-onderwijs houdt in dat een groep gemotiveerde leerlingen in teamverband een reis voorbereidt naar een land binnen of buiten Europa. Het doel van deze reis is tweeledig: bewustwording en (waar mogelijk) concrete hulp bieden.

Bij expeditie-onderwijs gaat het niet alleen om de reis zelf, maar ook om de weg daarnaartoe. De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het hele proces: van fondsenwerving tot inhoudelijke voorbereiding. Gedurende het hele traject worden ze ondersteund door coaches en organisaties als Woord en Daad en Kom over en Help.

De aftrap voor de vmbo-expeditie is op 22 februari gegeven. In tegenstelling tot het vwo gaan de vmbo-2-leerlingen zich gezamenlijk voorbereiden op een reis naar Oekraine in oktober 2018. Met deze reis zullen acht tot tien leerlingen meegaan. Dit schooljaar wordt gebruikt om de leerlingen te enthousiasmeren, zodat zij in het voorjaar zullen solliciteren naar een plekje in het team. Vanaf die tijd staan er ook acties op het programma om het benodigde bedrag binnen te halen. Kom langs op onze stand Open Dag aula A.

In vwo-5 is de vierde expeditie van start gegaan met een team van dertien leerlingen. Het team zal op allerlei manieren fondsen werven. Voor meer informatie ziehttp://www.expeditienepal.nl/ van de expeditie.

  • "Het is lekker afwisselend.
    Naast leren zijn we ook veel bezig met onze handen."
  • "Het is een leuke school. Zeker Science en Beeldende Vorming!"
  • "De sfeer is goed. Het is echt gezellig op het Ichthus."
Wij zijn het Ichthus College Wij zijn het Ichthus College