Koersvast en grensverleggend
OPEN DAG 1.2.2019

Vmbo-tl

 

Op het Ichthus kun je terecht voor een afwisselende vmbo-tl/mavo-opleiding. We weten dat het belangrijk is om een goede theoretische basis te hebben. Daarnaast maak je in alle klassen ook kennis met de praktijk. 


Bij het vak life science maak je in de brugklas actief kennis met verschillende beroepen. Dit krijgt een vervolg in klas 2. Aan de hand van praktische opdrachten leer je wat de profielen zorg&welzijn,  economie, techniek en landbouw allemaal  in huis hebben. Door daar mee bezig te zijn ontdek je vanzelf wat je leuk vindt en wat goed bij jou past! Zo kun je een goede keus maken voor een profiel dat je in klas 3 en 4 verder wilt verdiepen.


In klas 3 krijg je een rooster waarbij je vier dagen per week gemiddeld 6 vakken per dag hebt. Een dag per week, de profieldag, werken we de hele dag aan projecten die passen binnen het door jou gekozen profiel. Je bent actief in het maken van opdrachten, het zoeken van informatie en het toepassen van de theorie in de praktijk. In het 3e leerjaar zul je ook regelmatig gastsprekers horen en natuurlijk ga je zelf de praktijk in tijdens een stage in een bedrijf of instelling. 


Misschien ben je er achter gekomen dat je je liever theoretisch wilt blijven oriënteren en na het vmbo verder wil leren op de havo. Ook voor deze route zit je goed op het Ichthus. Je kunt in klas 3 ook kiezen voor de plusklas die voorbereidt op de havo na klas 4. 


In klas 4 heb je de eerste helft van het jaar ook deze profieldag. Je gaat je dan voorbereiden op je vervolgopleiding. Wordt het een volgende stap binnen jouw profiel of ga je toch een andere richting op? Een andere groep leerlingen bereidt zich via de plusklas met een extra vak voor op een vervolgtraject in havo-4.


De vmbo-tl-brugklas
De tl-brugklas is voor leerlingen die een overduidelijk tl-advies krijgen. Op de basisschool hebben ze laten zien dat ze dat niveau aankunnen. Als aan het eind van de eerste periode blijkt dat je hele goede cijfers haalt, bespreken we of je de overstap naar de tl/havo-klas wilt maken.

De vmbo-tl/havo-brugklas
Deze brugklas is voor leerlingen bij wie aan het einde van groep 8 van de basisschool nog niet helemaal duidelijk is of zij het beste op hun plaats zijn in het havo of  in het vmbo. In deze brugklas geven we les op tl-niveau. Kun je meer aan? Dan kun je doorstromen naar de havo. Aan het einde van de brugklas moet je aan een bepaalde norm voldoen. De havo bereidt leerlingen voor op het hoger beroepsonderwijs.

  • "Het is lekker afwisselend.
    Naast leren zijn we ook veel bezig met onze handen."
  • "Het is een leuke school. Zeker Science en Beeldende Vorming!"
  • "De sfeer is goed. Het is echt gezellig op het Ichthus."
Wij zijn het Ichthus College Wij zijn het Ichthus College