Koersvast en grensverleggend
OPEN DAG 31.1.2020

Havo

Havo

Algemeen
Havo leerlingen zijn bijzondere leerlingen. Over het algemeen zijn havo leerlingen slim en sociaal aangelegd. Vaak hebben havo leerlingen specifieke gaven en talenten. Dit weten wij, dus geven we daar extra aandacht aan. Dat doen we op verschillende manieren zonder het doel uit het oog te verliezen namelijk dat we de leerlingen goed willen voorbereiden op een vervolgopleiding en een plek in de maatschappij. Door aan de juiste zaken aandacht te geven, wordt een bron van motivatie aangeboord, vandaar ons motto:

Alles wat je aandacht geeft, groeit!

De vijf leerjaren van de havo zijn op een dusdanige manier ingericht zodat hier aan gewerkt kan worden. In de eerste twee leerjaren wordt het fundament gelegd voor een succesvolle schoolloopbaan. In het derde leerjaar volgt een oriëntatietraject om de leerlingen te laten ontdekken waar de interesses en kwaliteiten liggen en om te komen tot een goede keuze voor het vervolgtraject. Daarna volgt de afsluitende fase waarin de leerlingen aan het eind van het vijfde leerjaar examen gaan doen.

De havo/vwo-brugklas
Ben jij zo’n leerling of is nog niet helemaal duidelijk of je het beste op je plaats bent op de havo of het vwo? Dan is deze brugklas voor jou! In deze brugklas geven we les op havo niveau, maar kun je meer aan en blijkt dat je beter op je plaats bent op het vwo, dan is die mogelijkheid er. Je moet dan wel aan een bepaalde norm voldoen om te kunnen doorstromen naar het vwo.

De derde klas
In de derde klas moet je een profiel kiezen. Er zijn vier profielen:

• Cultuur en maatschappij
• Economie en maatschappij
• Natuur en gezondheid
• Natuur en techniek

Om je daarop voor te bereiden volg je een oriëntatietraject zodat je een keuze kunt maken die bij je past. Ook kun je kiezen voor Abridged Learning. Deze trajecten bieden een speciaal programma dat past bij interesses op een bepaald gebied. We hebben het:

• Abridged Business waarin je met medeleerlingen een eigen bedrijfje opricht;
• Abridged Culture waarin je ondergedompeld wordt in de kunst en cultuur sector;
• Abridged Science waarin je heel veel leert en doet op het gebied van gezondheid tot techniek.

Binnen deze trajecten staan de zogenaamde 21st century skills centraal. Je bent meer praktisch bezig en je leert op een andere manier. In de schoolgids kun je meer lezen over deze bijzondere trajecten.

Vervolg havo
Als je een profiel of Abridged Learning hebt gekozen, krijg je in het vierde en vijfde leerjaar alleen de vakken die bij je keuze horen. Daar doe je dan ook examen in wat bij een goed resultaat een prachtig diploma oplevert dat toegang geeft tot een vervolgopleiding op hbo-niveau.
 

  • "Het is lekker afwisselend.
    Naast leren zijn we ook veel bezig met onze handen."
  • "Het is een leuke school. Zeker Science en Beeldende Vorming!"
  • "De sfeer is goed. Het is echt gezellig op het Ichthus."
Wij zijn het Ichthus College Wij zijn het Ichthus College